Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în toată țara, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.
Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.
Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.
În județul Dâmbovița au fost verificate 1.106 de autovehicule, dintre care 67,18% erau neconforme iar 105 mașini prezentau pericol iminent de accident.
1,45% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).
În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 731 de amenzi contravenționale și au fost retrase 453 certificate de înmatriculare.
„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se arată într-un comunicat al RAR Dâmbovița.
Articolul precedentVideo| La un pas de tragedie. Un bărbat și un copil salvați de pompieri, după ce au căzut într-o fântână
Articolul următorCele mai tari evenimente culturale din această toamnă