Un tânăr de 20 de ani, din Dâmbovița, aflat sub influența alcoolului, a fost oprit de două ori azi-noapte, de polițiști, pe DN 1, în stațiunile de pe Valea Prahovei. Dacă prima dată a scăpat doar cu permisul reținut, a doua oară i-a fost întocmit dosar penal.

„Noaptea trecută, în jurul orei 02:00, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 1 E60, pe raza stațiunii Sinaia, polițiștii din cadrul stațiunii au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani din județul Dâmbovița.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că tânărul a mai fost oprit în trafic, cu puțin timp în urmă de către polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost reținut permisul de conducere fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Cu toate acestea, tânărul a continuat să conducă autoturismul personal, fiind identificat la scurt timp de polițiștii stațiunii Sinaia”, a anunțat, astăzi, IJP Prahova. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCălin Georgescu, la Culisele Statului Paralel: „O să vedem în următoarea perioadă, este un ceas al istoriei care bate pentru poporul român”
Articolul următorFOTO | Reghe și Corina, schimb de mailuri suburbane. Cum îl presa amanta să-și părăsească soția și copiii: „Mă pun în genunchi”