Pompierii din cadrul detașamentului „Basarab I”, al ISU Dâmbovița, au primit mai devreme „cadourile” de Crăciun. Unitatea a fost dotată cu tehnică de intervenție nouă, printr-un proiect în care au fost accesate fonduri europene. Trei ambulanțe, o autospecială de intervenție și salvare și un container electrogenerator au fost achiziționate, prin POIM 2014-2020.

Într-o conferință de presă (n.r. din 19.12.2018) conducerea ISU Dâmbovița a prezentat noile achiziții. Este vorba de:

Trei ambulanţe SMURD, ce au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, destinate pentru intervenție în caz de urgenţe medicale, precum și în cazul producerii unor situații de urgență care necesită folosirea acestora.

Autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime  (42+/-3 m), destinată, în special, pentru pătrunderea rapidă a pompierilor în părţile superioare ale clădirilor, fără a fi necesară folosirea mijloacelor de urcare cu care este prevăzut obiectivul (scări exterioare şi interioare, ascensoare), care frecvent, în cursul unui incendiu, ar putea fi lipsite de eficienţă sau deteriorate (masa maximă ridicată fiind de 300 kg).

Containerul este destinat pentru alimentarea cu energie electrică a unor tabere mobile (iluminat și asigurarea energiei pentru agregate electrice), precum și pentru alimentarea unor alţi consumatori de energie electrică (gospodarii, spitale etc.) în cazul producerii unor situații de urgență care determină întreruperea alimentării cu energie electrică de la rețeaua națională.

Articolul precedentUn TIR staționat a luat foc, în incinta unei societăți din Găești
Articolul următorConstructorul centurii Târgoviștei a fost amendat de poliție, pentru gropile din asfalt