Testele de salivă ale elevilor vor fi făcute acasă, de către părinți, iar rezultatele vor fi transmise prin SMS.

De asemenea, testele vor putea fi făcute și de către școli, acolo unde se va putea acest lucru și dacă părinții își vor da acordul, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Așadar, decizia referitoare la locul în care copiii își vor face testele se va lua la nivel de Consiliu de Administrație. Decizia a fost luată după ce o foarte lungă perioadă de timp ministrul Educației nu a avut un răspuns sigur referitor la această situație. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat că în cazul în care un copil are testul pozitiv, următorul pas este efectuarea testului PCR. Dacă acesta este negativ, atunci elevul poate participa în continuare la ore.

Testarea elevilor se va face de două ori pe săptămână, iar pentru testarea în cadrul instituțiilor de învățământ este nevoie de acordul părinților:

„Atunci când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii. (…) E posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, copilul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentBilanț coronavirus 1 decembrie: 1.141 cazuri noi și 89 decese dintre care 10  anterioare
Articolul următorTanczos Barna: S-au epuizat fondurile alocate pentru programul Rabla și Rabla Plus din acest an