Autoritățile britanice au decis ca de acum încolo, la intrarea în țară se va prezenta un test negativ Covid-19. Măsura se va aplica inclusiv pentru cei vaccinați. Măsura este menită să prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron. Până acum au fost confirmate 160 de cazuri cu noua tulpină în Marea Britanie.

Măsura intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi. Astfel, călătorii vor trebui să prezinte fie un test PCR negativ, fie un test rapid, efectuat cu cel mult 48 de ore în urmă.

În acest moment regula pentru cei care vin în Marea Britanie este aceea a autoizolării și testarea.

De asemenea, ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat de asemenea că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie alături de Africa de Sud şi alte ţări africane, persoanele care vin în Marea Britanie dinspre acestea fiind izolate 10 zile în hoteluri de carantină. El a precizat că Nigeria este, după Africa de Sud, a doua ţară cu cele mai multe cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron legate de călătorii, scrie adevărul.ro.

Articolul precedentAccident rutier în Dâmbovița! O femeie a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale!
Articolul următorMiron Mitrea, la Culisele Puterii: Cred că poziția lui Alexandru Rafila despre certificat e foarte corectă. Am dubii cu vaccinarea forțată