Premierul Ludovic Orban anunță că toți angajații care sunt trimiși în șomaj tehnic de criza coronavirus vor fi plătiți de la bugetul de stat, din fondurile ANOFM, care e în subordinea Ministerului Muncii.

„Am decis prin OUG să majorăm pafonul de garantare a crditelor pentru IMM- uri prin fondul de garatare. Am majorat cu cinci miliarde plafonul și vom majora cu încă 5 milarde dacă e necesar. Practic, garantăm credite pentru investiții și asigurarea capitalului de lucru. Dobânda pentru ambele e subvenționată în proporție de 100%.

Am stabilit cu ministrul Finanțelor să asigurăm rambursare TVA până în limita sumei de 9 miliarde pentru a asigura fluxuri de capital către companii. Am decis ca la rectificare să creștem bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale. (…) O altă măsură foarte importantă este de a asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii, bugetul ANOFM prin bugetul de șomaj. E clar că multe companii sunt afectate de epidemie și nu au veniturile necesare pentru a plăti salariile și exista riscul ca angajații să fie dați afară.

Decizia este de a plăti 75% din salariul mediu brut pe toată perioada cât e șomaj tehnic”, a declarat Ludovic Orban, conform realitatea.net

Articolul precedentCriza coronavirus în Europa și lipsa reacției românești
Articolul următorRaportări doar o dată pe zi, pentru cazurile de coronavirus din România, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică