Totul despre greva AITT de vineri

Sindicatul Valahia aduce lămuriri despre greva de vineri de la AITT. În intervalul 06.00 – 08.00, Sindicatul Valahia va asigura personalul necesar efectuării a cel puțin o treime din numărul de kilometrii ce trebuie efectuați pe traseele licențiate, pentru a nu-i afecta pe cetățeni.

„În activitatea de minim o treime suntem de acord să asigurăm cu prioritate transportul de călători de pe traeseele cele mai lungi, pentru a diminua pe cât posibil efectul grevei asupra persoanelor care beneficiază de transport pe baza de abonament și care nu au alte opțiuni viabile de transport. Sindicatul Valahia este deacord să asigure, chiar și din rândurile salariaților care sunt în greva, personalul necesar pentru a acoperii cel puțîn o treime din totalul activității, dacă personalul care nu face greva nu poate asigura funcționarea de minim o treime din activitatea normală, atât în timpul grevei de avertisment cât și în timpul grevei generale”, precizează Sindicatul Valahia.

Sindicaliștii mai spun că „oficiali ai municipalității” au trecut la amenințări cu pierderea locului de muncă sau rezilierea contractelor pentru salariații care protestează, manevre „nelegale și care încalcă grav libertățile civile și sindicale ale lucrătorilor greviști”.

„Atragem atenția că potrivit art. 191 alin. 1 din Legea nr. 62 / 2011, participarea la greva este liberă, nimeni nu poate fi constrâns să participe la greva sau să refuze să participe la greva iar potrivit art. 191 alin. 2 din Legea nr. 62 / 2011, pot înceta lucrul și angajați ai AITT care nu au participat inițial la declanșarea conflictului”, a spus președinte Sindicatul Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Articolul precedentTurneu de pregătire perfect pentru voleibalistele de la CSM Târgoviște. Duel încins cu una dintrele cel mai bune echipe de pe planetă
Articolul următorDecizie BEJ ignorată de autorități. Bannerele neconforme au rămas în spațiul public