Mai mulți internauți au scris pe Twitter că s-au auzit trei rânduri de explozii din Chișinău. Aparent, sunetul ar fi din zona Odesa unde trupele rusești ar fi bombardat în apropierea orașului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață, 24 februarie, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor R. Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Totodată, MAEIE anunță că a dispus în regim de urgență evacuarea membrilor familiilor și personalului neesențial de la ambasada țării noastre la Kiev și consulatul de la Odesa.

Președintele rus Vladimir Putin, în jurul orei 5:30, ora Moscovei, a anunțat începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. „Vom depune eforturi pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, a spus el. Putin a spus că NATO a „trecut o linie roșie”, extinzându-se spre Est, iar militarizarea Ucrainei a amenințat Rusia ca stat. Putin s-a adresat și membrilor Forțelor Armate ale Ucrainei, numindu-i „tovarăși”. „Te îndemn să depui imediat armele și să pleci acasă. Toți militarii armatei ucrainene care respectă această cerință vor putea părăsi liber zona de luptă și se vor întoarce la familiile lor.”, scrie Novaya Gazeta.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky , a anunțat introducerea legii marțiale în toată Ucraina. 

Explozii puternice au răsunat în jurul orei 5:00 în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică este raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. Se aud explozii și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. Potrivit rapoartelor presei, trupele ruse lovesc depozitele militare. Este, de asemenea, raportat despre începutul unei operațiuni de aterizare de către forțele Flotei Mării Negre în Marea Azov și Odesa. În Nikolaev – incendii puternice. La Harkov, compoziția armelor de rachete și artilerie a fost distrusă, scrie Interfax-Ucraina.

Articolul precedentZelenski decretează LEGEA MARȚIALĂ, după atacul Rusiei
Articolul următorArmata ucraineană susține că ar fi doborât mai multe avioane rusești. Moscova neagă informația