Iarna a pus stăpânire pe o buna parte din țară. Este cod galben sau portocaliu de zăpadă si viscol în cea mai mare parte a țării. Județul Dâmbovița este sub atenționare de tip cod gaben de ninsoare și viscol, până miercuri 25 martie, inclusiv. La Târgoviște temperaturile vor trece cu greu peste valoarea de 0 grade Celsius, iar asta se va întâmpla doar pe parcursul zilei.

Foto-Târgoviste 23 martie, ora 9.00

Conform informării celor de la ANM, la momentul actual:

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18;

Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte;

       În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
      Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

    Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol. 

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Imagine

  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte

Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei

      În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Întreg judetul Dâmbovița este sub imperiul iernii, până miercuri 25 martie, inclusiv. La Târgoviște maximele diurne nu vor depăși 1 grad Celsius (23 martie) sau maxim 4 grade Celsius (miercuri 25 martie), în vreme ce temperaturile nocturne vor coborâ pânaă la valori de -3 grade Celsius, în acest interval. Pentru ziua de 23 martie sunt anunțate precipitații record, pentru actualul sezon hibernal, la Târgoviște – respectiv de 11 l/mp, majoritatea sub formă de zapadă. Vremea va începe să se încalzeazcă începând dion data de 26 martie când sunt prognozate maxime de 10 grade Celsius, la Târgoviste.

Articolul precedentPremoniția lui Adrian Păunescu
Articolul următorCoronavirusul nu îi sperie iar izolarea socială nu există. În continuare, zeci de apeluri la 112 de la turiști aflați în dificultate pe munte