Sute de elevi târgovișteni au celebrat 100 de ani de România Mare. Alături de profesorii coordonatori, de reprezentanții Inspectoratului Școlar și de conducerea primăriei, Drapelul României, lung de 100 de metri, a fost purtat pe brațe pe străzile fostei cetăți de scaun și arborat, la final, pe Turnul Chindiei.

Inițiat de Școala Gimnazială „Vasile Cârlova”, Marșul Unirii” a reunit dascăli și elevi de la mai multe unități de învățământ târgoviștene (Liceul Teoretic ”I.H. Rădulescu”, Colegiul Național ”Ienăchiţă Văcărescu”, Liceul ”Voievodul Mircea”, Liceul Tehnologic Auto, Colegiul Economic ”Ion Ghica” , Școala Gimnazială ”I. Alexandru Brătescu-Voinești” Târgoviște).

S-a remarcat prezența micuților, dar inimosilor patrioți de la Grădiniţa cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica” Târgovişte.

„România 100 este nu doar cinstirea memoriei oamenilor de atunci, este și aducerea faptelor în actualitate, că pilde pentru astăzi, pentru mâine, pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri. Felicitări organizatorilor! La mulți ani, România”, a precizat edilul Cristian Stan.

Articolul precedentAu pierdut primul loc. Chindia – Energeticianul 2-2 (0-1), în liga secundă de fotbal
Articolul următorCondiții de ger, la ceremoniile de 1 decembrie – Cetenarul României