Un turist accidentat în Cheile Zănoagei a fost recuperat de salvamontiștii dâmbovițeni sâmbătă după-amiază.
Victima avea o fractură la picior, fiind în imposibilitatea de a continua traseul. O echipă alcătuită din cinci salvamontiști de al baza Peștera s-a deplasat spre locul indicat, iar în sprijinul acestora a ajuns și un salvator montan de la baza Zănoaga.

 

“În urma unui apel primit astăzi, în jurul orei 15:00 din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitată să intervină.

Din informațiile primite, persoana accidentată, se află în Cheile Zănoagei și prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a continua traseul.

O echipă formată din 5 salvatori montani de la baza Peștera a plecat spre locul mai sus indicat, iar în sprijinul acestora s-a alăturat un salvator montan de la baza Zănoaga.

Ajunși la victimă, aceasta prezenta dureri în zona maleolară externă și internă, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulației afectate cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul cu ajutorul tărgii UT 2000 către lacul Scropoasa.

Datorită efectelor vremii din ultima perioada, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore.

Specificăm faptul că aparținătorii au dorit transportul victimei cu mașina personală, refuzând transportul cu ambulanța”, se arată într-un comunicat al Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Telefoane utile:

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentŞi astăzi sunt raportate peste 100 cazuri noi de COVID-19. Datele oficial COMPLETE
Articolul următorO nouă sesiune în admitere în școlile de poliție