Salvamontiștii din formațiile Bușteni, Prahova și Dâmbovița au pornit, ieri după-amiază, în căutarea unui turist care a anunțat că s-a rănit pe traseu, iar când și-a revenit după lovitură era noapte și nu mai știa unde se află. Aseară, după cinci ore în Bucegi, oamenii muntelui găsiseră doar o urmă în zăpadă.

Bărbatul, un iranian de 53 de ani, sunase, în cursul după-amiezii un prieten și îi spusese ce a pățit. Acesta din urmă a alertat Salvamont, care a început o intervenție contracronometru și extrem de grea, din cauza condițiilor meteo și a întunericului.

“15 salvamontişti din Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa caută de la ora 16.30 un turist rătăcit pe Platoul Bucegi.

Bărbatul, de 53 de ani, din Iran, a urcat de dimineaţă cu telecabina şi a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoştea zona şi nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap şi a rămas inconştient. Când s-a trezit era aproape întuneric şi nu ştia unde se află. A sunat un prieten şi i-a povestit tot. Acesta a dat alarma.

În urmă cu câteva minute salvatorii au găsit o urmă proaspătă şi acum o urmează în speranţa că vor găsi victima în viaţă”, a anunțat Salvamont Bușteni în jurul orei 21.30.

UPDATE

Bărbatul a fost localizat în jurul orei 3 dimineața.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorRestricţii de trafic pe A1 pentru efectuarea unor lucrări