Dumitru Lupescu, actualmente deputat USR de Dâmbovița, fost ofițer în cadrul Armatei Române, îi solicită ministrului apărării, Gabriel Leș, demisia de onoare, în urma gafei făcute de acesta din urmă la Bistrița. Lupescu spune că Leș a „întinat, jignit, disprețuit și ofensat însemnele naționale”.

Ministrul Apărării Gabriel Leș a fost prezent, în data de 1 martie 2019, la Bistrița, cu ocazia ceremoniei de întoarcere din Afganistan a militarilor din Batalionul 812 Infranterie „Şoimii Carpaţilor”. În timp ce aceştia (cei 400 de militari întorși în țară)  îi dădeau ministrului onorul, Gabriel Leş a fost surprins că avea atenţia îndreptată strict către telefonul personal(foto– sursa www.bistriteanul.ro)

Gestul, pentru care ministrul și-a cerut scuze ulterior, invocând câteva argumente sub statul deminității de ministru, nu a rămas netaxat. Deputatul USR Dumitru Lupescu (foto), fost locotenent colonel în Armata Română, îi solicită ministrului demisia de onoare printr-o postare pe facebook.

„Comportamentul arătat anterior este INCALIFICABIL deoarece, pe lângă faptul că încalcă Protocolul stabilit pentru astfel de situații, protocol ce trebuie respectat cu strictețe de toți cei prezenți, cu atât mai mult de înalții oficiali, denotă o totală lipsă de respect la adresa militarilor care defilau, a unității care îl primise cu cel mai înalt onor, hainei militare, ARMATEI ROMÂNE și se constituie într-o ofensă de neadmis la adresa nu numai a Armatei Române ci și a României, a însemnelor naționale. Aceasta și pentru că haina militară, drapelele militare care erau purtate pe timpul defilării, decorațiile care erau prinse pe acele drapele și pe piepturile militarilor, gradele militare, REPREZINTĂ tot atâtea ÎNSEMNE NAȚIONALE pe care domnul Gabriel Leș le-a întinat, jignit, disprețuit și ofensat prin gestul său.
Ca ofiter al armatei (aflat in retragere), mă consider profund ofensat de atitudinea actualului ministru al apărării nationale și consider că nici o scuză nu poate șterge această ofensă.

Ca urmare, DEMISIA DE ONOARE, domnule ministru!”

A scris , pe facebook, Lt.col.(rtr) Dumitru Lupescu.

Articolul precedentVIDEO Jandarmerița Alina Cocîrlă, condusă pe ultimul drum
Articolul următorCinci sportivi din Târgoviște vor participa la jocurile Special Olympics, cu susținerea administrației locale