Un total de 35 de sportivi și opt antrenori din România vor forma lotul național ce va participa, în 2019, la Jocurile „Special Olympics”, ce vor avea loc la Abu Dahbi. Cinci dintre aceștia sunt din Târgoviște și vor concura la disciplina sportivă „bocce”, cu sprijinul administrației locale.

„Special Olympics” este o competiție dedicată sportivilor cu dizabilități intelectuale. În 2019, lotul național este format din 35 de sportivi și 8 antrenori, care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics 2019, de la Abu Dhabi. Cei 35 de sportivi, din care șase parteneri, vor intra în competiții la opt sporturi: Atletism, bocce, gimnastică artistică,   înot, judo, patinaj role, tenis de câmp,  tenis de masă.

La disciplina „bocce” (amănunte aici) reprezentanții României sunt din Târgoviște (cinci).

Cei cinci reprezentanți ai Târgoviștei au fost prezentați astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de administrația târgovișteană, ce este unul dintre partenerii Special Olympics.

Călătoria sportivilor români spre Abu Dhabi va începe pe data de 8 martie 2019. Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Abu Dhabi au loc în perioada 14 – 21 martie. La competiție vor participa în total 7500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Sunt așteptați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori.

Articolul precedentUn deputat USR cere demisia de onoare pentru ministrul G.Leș, după gafa oficialului, de la Bistrița
Articolul următorVictorie în primul tur al calificărilor, la Indian Wells, pentru Sorana Cîrstea