Un deținut încarcarcerat la Penitenciarul din Găești s-a rănit, joi, în timp ce muncea la un punct de lucru în Pitești, fiind în ultimele luni de detenție, cu drept de a ieși la lucru.
Potrivit Penitenciarului Găești, deținutul presta muncă necalificată în domeniul construcțiilor, în cadrul unui punct de lucru exterior aflat pe raza municipiului Pitești.
„Precizăm că, în conformitate cu prevederile legale, în vederea însușirii cunoștințelor și formării deprinderilor de sănătate și securitate în muncă, persoana privată de libertate a beneficiat de instructajul specific. Urmare acordării îngrijirilor medicale de specialitate, prin sesizarea serviciului unic de urgență 112 și a transportării acesteia la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, persoana privată de libertate se afla in stare stabilă, urmând a reveni în unitatea de deținere în cursul acestei zile, cu recomandare de tratament”.
Cercetarea accidentului de muncă va fi efectuată de către o comisie mixtă, alcătuită din reprezentanți ai beneficiarului forței de muncă și ai Penitenciarului Găești.
În urmă cu o lună, un deținut de la aceeași unitate,  a evadat în timp ce muncea la un punct de lucru din Găești. Acesta amenința că vrea să o omoare pe o femeie pentru că nu îiacordă atenție.
Articolul precedent15 mai, termenul limită la care se pot depune cererile unice de plată pentru fermieri
Articolul următorVIDEO Rețea de traficanți de droguri destructurată în urma unor percheziții în Bucureşti şi Dâmboviţa