O captură record, pentru o singură zi, au realizat polițiștii dâmbovițeni, de la vânzătorii, fără drept, de articole pirotehnice. Aproape 10.000 de articole au fost confiscate.

La data de 28 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat pe raza municipiului Târgoviște două persoane în timp ce dețineau 6.037 de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniști și pe care intenționau să le comercializeze către diverși cumpărători.

De asemenea, polițiștii din Găești au surprins un bărbat și o femeie în timp ce dețineau și ofereau spre comercializare, ilegal, 2.060, respectiv 1.756 de petarde și baterii pe bază de amestecuri pirotehnice.

Alți doi tineri care dețineau și foloseau fără drept 94 de obiecte pirotehnice au fost depistați de polițiștii din Moreni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acele articole pirotehnice au fost achiziționate de la un bărbat.

Cele 9.947 de articole pirotehnice au fost indisponibilizate, iar pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

foto articol- Ilustrativ

Articolul precedentMinoră căutată de Poliție. Informațiile pot fi furnizate la numărul de urgență 112
Articolul următorSorana Cîrstea câștigă primul meci din sezonul 2019 de tenis, la Shenzen