Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Morteni, a omorât cu mașina un biciclist, din aceeași localitate. Accidentul a avut loc duminică. Șoferul a avut o reacție halucinantă atunci când a fost ntrebat despre ceea ce s-a întâmplat. Inițial a negat că ar fi consumat alcool, dar până la urmă a recunoscut.
Victima, un bărbat de 64 de ani din localitatea Morteni, se întorcea de la fata lui care locuiește în satul vecin. Fusese să-și vadă nepoții.
Soția victimei și-a pierdut și părinții și fratele cu câteva luni în urmă. Spune că soțul era singurul sprijin pe care îl mai avea și că acum a rămas singură pe lume.

Șoferul locuiește tot în comuna Morteni și are 26 de ani. La testarea cu aparatul etilotest a fost depistat cu o alcoolemie de 1.22 alcool pur în aerul expirat.
Spune că avea 60 de km/h și că biciclistul i-a apărut brusc în față. Recunoaște că a consumat alcool, însă, nu în ziua respectivă, ci în noaptea de dinaintea petrecerii accidentului.
„Deodată un biciclist mi-a ricoșat în față. Nu am mai avut timp de reacție. Impactul a fost devastator iar ceea ce a urmat… Circulam cu o viteză normală circulării în localități. O viteză de 60 km la oră. Az noapte, noi având un chef la un prieten, am consumat foarte mult alcool și mi-a ieșit o alcoolemie mai mare, dar în limita localității nu am consumat”, a declarat șoferul
Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice și continuă cercetările.
Articolul precedentMiercuri vor răsuna, din nou, alarmele
Articolul următorBărbat tâlhărit în plină stradă de 2.200 de lei. Agresorul a fost reținut de Poliție