Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte în zonele subcarpatice. În Bucegii dâmbovițeni e iarnă în toată regula. Ninge de ore bune iar stratul de zăpadă are câțiva centimetri.

Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece, pentru următoarele două zile.

Conform ANM:

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte în zonele subcarpatice
Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 12:00 – 8 octombrie, ora 10:00
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie).

În zona Bucegilor dâmbovițeni ninge deja de ore bune. Cei de la Salvamont Dâmbovița au publicat, pe contul de facebook al instituției, imagini din zonă, de astăzi (6 octombrie 2019). În imagini se poate vedea că ninge ca în mijlocul iernii, iar stratul de zăpadă deja începe să se acumuleze.

(video– sursa facebook, Salvamont Dâmbovița, via Tibi Vilciu)

Publicată de Vilciu Tibi pe Duminică, 6 octombrie 2019

Publicată de Vilciu Tibi pe Duminică, 6 octombrie 2019

Articolul precedentUn bărbat a decedat la Pucioasa, când se afla la pescuit, pe barajul din localitate
Articolul următorDoi pensionari găsiți decedați în casă, de un vecin, la Răzvad