Doi bărbați, din București, au fost depistați de către forțele de ordine, în timp ce capturau ilegal sticleți. Cei doi au capturat cu ajutorul unor capcane 30 de sticleți. Aceste păsări sunt protejate prin lege iar cei doi s-au ales cu dosar penal.

Cei doi bărbați de 30 și 35 de ani au fost surprinși la barconat pe raza localităţii Răcari de jandarmi în colaborare cu polițiștii.

„La data de 10 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, în colaborare cu efective de jandarmi din Dâmbovița, au depistat doi bărbați, din București, în timp ce se aflau pe fondul de vânătoare din Conțești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, prin utilizarea de capcane neautorizate, cei în cauză ar fi capturat 30 de sticleți. Păsările au fost ridicate și predate administratorului fondului de vânătoare”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Pe numele bărbaților, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vânătoare prin utilizarea curentului electric, a explozibililor, a otrăvurilor, a narcoticelor, a aparaturii electronice capabile să ucidă, a lațurilor, precum și a oricăror alte capcane neautorizate, a armelor, altfel decât ținute în mână, și a altor arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România”.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi aflându-se pe terenul agricol din apropierea pădurii “Mereneanca” vânau păsări din speciile sticlete, scatiu și botgros folosind mai multe capcane de tip colivie”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentCod galben de viscol și căderi masive de zăpadă, pentru nordul județului Dâmbovița
Articolul următorAlcoolul n-a fost o problemă pentru ei când s-au urcat la volan