Aproximativ 200 de sindicaliști, medici și asistenți medicali, au protestat în fața Ministerului Finanțelor, nemulțumiți de modificările aduse de OUG 114/2018, „ordonanța lăcomiei”, în  ceea ce privește salariile și sporurile. La protest a fost prezentă și o numeroasă delegație a SANITAS Dâmbovița.

Acțiunea, ce a avut loc în data de 6 martie 2019, în fața Ministerului Finanțelor Publice din București, are ca motiv modificările aduse de OUG 114/2018, prin care se impune plafonarea sporurilor la 30% și se reduce substanţial venitul net, spun sindicaliștii din sistemul medical.

(video protestsursa facebook, Uniunea Județeană SANITAS Dâmbovița)

Protestele au început!

Publicată de Uniunea Judeteana Sanitas Dambovita pe Miercuri, 6 martie 2019

Pe 6 martie 2019, 200 de membri ai Federației SANITAS din România, din județele Alba, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Sibiu, Teleorman, Vrancea au deschis seria protestelor pentru susținerea drepturilor salariale ale angajaților din Sănătate și Asistență socială.

     Delegația SANITAS și-a argumentat revendicările într-un dialog cu echipa ministerială condusă de doamna Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. S-au discutat în special subiectele care, în opinia noastră, sunt de competența acestui minister:

1.         Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială.

2.         Raportarea sporurilor la salariul de bază din 2019 pentru TOȚI salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

3.         Asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

 Reprezentanții SANITAS au insistat ca Ministerul Finanțelor Publice să dea curs solicitărilor repetate ale conducerii organizației noastre din ultimele luni și să prezinte impactul bugetar estimat, în baza căruia s-a fundamentat O.U.G. 114/2018 – actul normativ care a afectat semnificativ veniturile salariaților din Sănătate și Asistență socială, începând cu 1 ianuarie 2019.

    Federația SANITAS va continua acțiunile de protest conform programului stabilit, până când guvernanții vor înțelege să-și asume efectele negative generate de reglementările în materie salarială din ultimii doi ani și să găsească soluții reparatorii. Protestele se  vor desfășura astfel:

  • 13.03.2019 – Pichetarea Ministerului Sănătăţii;
  • 20.03.2019 – Pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale;
  • 04.2019 – Miting în Bucureşti.” se arată într-un comunicat al Federației Sanitas.
Articolul precedentTuriști prahoveni, ajutați de jandarmii montani dâmbovițeni
Articolul următorFOTO| Descindere în forță la contrabandiștii de țigări, din Găești. Captură impresionantă