Robotul este creat de elevii Colegiului Național „Constantin Carabella”, chiar în subsolul unității școlare. La ultimele concursuri de robotică din țară a fost aplaudat la scenă deschisă.
„Adina e cel mai titrat robot al nostru, robotul care a jucat finala pe divizie la Națională. I s-a strigat numele de cătr toată Polivalenta în București. E robot de competiție, trebuie să execute sarcini precise. În fiecare an avem o temă nouă. În sezonul anterior, robotul avea o parte de autonomie de 30 secunde, în care cobora de pe un obiect singur, trebuia să recunoască cubul  dintre două bile și un cub și să îl mute din loc. Toate acestea se întâmplă în 30 de secunde de autonomie completă. Copii dau doar play și nu se ating de controlere. După aceea sunt 2 minute în care robotul e controlat. Totul se face sub o presiune mare. Sunt 4 roboți în teren. Nu au voie să se atigă, să se atace, nimic. Nu există bătaie în ring. Nouă ne place, e altceva. Toate astea se întâmplă în subsolul Colegiul Carabella”, spune profesorul Riza Haralambie.

Miercuri, împreuna cu echipa Phantom, am făcut o vizita copiilor de la școala de vara din Doicesti. Elevii cu vârste între 4 și 14 ani s-au bucurat din plin sa se joace cu Adina. In continuare pregătim alte câteva surprize pentru ei. Așteptăm nerăbdători sa ne revedem !

Publicată de Under Construction Târgoviște pe Vineri, 26 iulie 2019

Un robot precum Adina necesită multă muncă, dar și fonduri.

„Acum suntem o echipă destul de închegată. Se muncește mult la un astfel de roboțel. Cel mai mult muncesc elevii. Avem departament inclusiv pe partea de proiectare 3D. Adina a costat, la noi, cu economie mare, aproape trei mii de euro. Folosim foarte mult piese printate. Chitul e destul de scump”, adaugă cadrul didactic.
De asemenea, elevii de la Colegiul Național Constantin Carabella au realizat un site unde ii învață pe elevii de gimnaziu sa construiască un robot, partea hardware cât și software, încă din ciclul gimnazial.
Miza cea mare însă este unitatea copiilor şi educarea lor în construcţia de roboţi.
Articolul precedentPeste 2.100 de noi studenți, în cadrul Universității Valahia din Târgoviște
Articolul următorUn șef din cadrul Universității Valahia nu își poate justifica averea. ANI a demarat verificările