Doi turiști din Lituania, în vârstă de 30 și 35 de ani, au fost salvați de jandarmii dâmbovițeni, noaptea trecută, după ce s-au rătăcit în Canionul Horoaibei, fiind prinși de furtună.
„Jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Munții Bucegi pentru a sprijini doi turiști străini, care au solicitat ajutor. Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, au plecat într-o drumeție de la telecabina Peștera, pe Valea Horoabei și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Padina. La un moment dat, turiștii s-au abătut de la traseul practicat, au intrat în Canionul Horoabei și nu a mai putut continua deplasarea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a faptului că nu erau echipați corespunzător”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmbovița.
Jandarmii montani i-au găsit pe cei doi lituanieni epuizați fizic și dezorientați.
Nefiind necesară acordarea măsurilor de prim-ajutor, jandarmii i-au condus în condiţii de siguranţă până la Padina, unde erau cazați. Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 3 ore.
“Canionul Horoabei” este o zonă periculoasă, cu un grad de dificultate ridicat, ce poate fi parcursă numai cu echipament specific pentru alpinism.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639  pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.â

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentPNL Dâmbovița a trecut la epurări. 12 consilieri locali au fost excluși din partid
Articolul următorS-a tras la sorți programul Ligii I de fotbal. Debut infernal pentru Chindia