Jandarmii au sărit în ajutorul unui șofer rămas împotmolit în zăpadă, în timp ce un microbuz a derapat și a intrat în șanț. De asemenea, mai mulți șferi au avut și ei nevoie de ajutor pentru a ieși din nămeți.

În intervalul 14 decembrie, ora 23.00 – 16 decembrie, ora 18.00, județul Dâmbovița se va afla sub incidența avertizării de Cod Galben, caracterizat de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului. De asemenea, în intervalul 15 decembrie, ora 06.00 – 16 decembrie, ora 12.00, zona montană a judeţului se va afla sub incidența avertizării Cod Portocaliu, caracterizat de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol.

„Deocamdată nu sunt probleme. Se acționează cu toate utilajele. Mai mult în zona de Sud e mai greu. Se pregătesc intervențiile pentru la noapte, pentru combaterea poleiului. În zona de Sud a județului Dâmbovița viscolește foarte tare. Utilajele trec și în spatele lor se acumlează zapada din nou. Să sperăm că se mai domelește situația”, a declarat pentru Adevărul, directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Vasile Dinu.

De asemenea, DN 71 Moroeni-Sinaia este acoperit de zăpadă.

Măsurile impuse în urma instituirii Codurilor de avertizare meteo

Comunicat integral al ISU Dâmbovița:

„Măsuri dispuse la nivel judeţean pentru intervenția în sprijinul populației care poate fi afectată de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase.

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN, care vizează mai multe județe din țară, printre care şi judeţul Dâmboviţa.

Astfel, în intervalul 14 decembrie, ora 23 – 16 decembrie, ora 18, județul Dâmbovița se va afla sub incidența avertizării de COD GALBEN (caracterizat de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului), iar în intervalul 15 decembrie, ora 06 – 16 decembrie, ora 12, zona montană a judeţului se va afla sub incidența avertizării COD PORTOCALIU (caracterizat de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol).

În acest context, pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă, s-au luat următoarele măsuri:
 întrunirea în şedinţă extraordinară a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă;
 înştiinţarea comitetelor locale pentru situații de urgență de la nivelul judeţului, care au obligaţia de asigurare a fluxului informaţional – decizional, de a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul localităţilor şi de asigurare a permanenţei la nivel local;
 activarea grupei operative de la nivelul ISU „Basarab I” Dâmboviţa;
 activarea, în funcţie de situaţia operativă, a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi descentralizate la nivel judeţean cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă) la sediul ISU „Basarab I” Dâmboviţa;
 monitorizarea, evaluarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă şi intervenţia operativă, acolo unde situaţia o impune;
 asigurarea eventualelor misiuni de salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase şi acordării asistenţei medicale de urgenţă, adăpostire şi evacuare;
 verificarea asigurării permanenţei la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.
RECOMANDĂRI pentru populaţie.
Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmbovița.

Articolul precedentFoto-video| Condiții dificile de trafic, în zona montană dâmbovițeană
Articolul următorVremea rea nu ne dă pace. Harta judeţlor „colorate” în galben și portocaliu