Doi turiști s-au rătăcit în Bucegii dâmbovițeni (16 noiembrie 2019). Alertați telefonic, salvamontiștii dâmbovițeni au reușit să îi recupereze, dar după ore bune de căutări.

A fost alertă în rândul salvamontiștilor dâmbovițeni, în data de 16 noiembrie. Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost alertata sa intervina in jurul orei 17:30 in Canionul Horoabelor acolo unde doi turisti, datorita lasarii intunericului au pierdut traseul.”, au scris cei de la Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, pe pagina de facebook.

Imagine

Trei salvatori montani  au plecat de la baza „Peștera”, din Bucegii dâmbovițeni, au plecat spre aceștia, gasindu – pe cei doi turisti in zona numita “Grota”.

 

Cei doi au fost ghidați înapoi către „civilizație”, de salvatorii montani.Turiștii erau fără probleme medicale și, după cum precizează cei de la Salvamont, erau echipați corespunzător pentru drumeție montană.(sursa video-salvamont Dâmbovița, facebook).

Actiune in desfasurare in Canionul Horoabelor.Revenim cu detalii!Update: Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost alertata sa intervina in jurul orei 17:30 in Canionul Horoabelor acolo unde doi turisti, datorita lasarii intunericului au pierdut traseul. Trei salvatori montani de la baza Pestera au plecat spre acestia, gasindu i pe cei doi turisti in zona numita “Grota”.Specificam faptul ca turistii erau echipati corespunzator, acestia din urma fiind condusi de catre salvatorii montani la cabana Padina.

Publicată de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița pe Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

În zona montană din Dâmbovița, în ultimele două zile, au fost emise mai multe alerte de tip cod galben, de vânt și ceață, astfel că parcurcerea traseelor, în această perioadă, este mai dificilă decât de obicei, vizibilitatea fiind redusă, iar parcurgerea traseelor montane, chiar și cele marcate, este mai dificilă chiar și pentru cei avizați și obișnuiți cu rigorile deplasării pe munte.

Articolul precedentMinisterul Sănătăţii: „950.000 de doze de vaccin antigripal livrate în luna noiembrie”, răspuns la o interpelare plecată din Dâmbovița
Articolul următorColiziune între două mașini la Corbii Mari. O persoană a ajuns la spital