Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri după-masă cum sprijină guvernul cetățenii pentru a face față facturilor la energie.

”Am încheiat şedinţa de Guvern în cadrul căreia au fost aprobate unele acte normative, iar unul dintre acestea se referă la ceea ce am promis, pentru ceea ce înseamnă protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă, a economiei, măsurile de protecţie pentru ceea ce înseamnă creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale

La energie electrică, pentru consumatorii casnici care consumă mai puțin de 100 de KW, prețul va fi de 0,68 de lei. De acest preț vor beneficia aproape 3,5 milioane de gospodării. Cei care consumă între 100 și 300de KW, prețul va fi de 0,8 lei. De acest preț vor beneficia 4,5 milioane de gospodării. Pentru consumatorii non-casanici, prețul va fi de 1 leu/KW, adică de el vor beneficia întreprinderile mici și mijlocii, din industria alimentară. Pentru cei energointensivi sa va aplica o schemă de ajutor de stat.

În ceea ce privește prețul gazelor naturale, prețul va fi de maximum 0,31 lei/KW, iar pentru non-casnici va fi de până la 0,37 lei/KW, cu mențiunea că pentru întreprinderile care au avut un consum, în 2021, de până la 50.000 de KW/h se va menține același preț.”, a explicat Nicolae Ciucă.

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAjutoare de urgență de aproape 1,6 milioane lei, acordate de Guvern unor familii și persoane singure cu probleme socio-materiale, de locuit și de sănătate
Articolul următorPTF: 13.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară joi, în scădere 14,9 % faţă de ziua precedentă