Profesorii care oferă meditații sunt obligații să-și declare veniturile și să plătească impozit pentru ele.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea ca dascălii care dau meditații elevilor să aibă casă de marcat și să depună o declarație pe venit până la data de 25 mai. ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Profesorul are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului.

Un studiu IRES arată că acum un elev din trei fac meditații. De astfel, 73% dintre elevii chestionați în cadrul studiului cred că au performanțe mai bune după ce iau ore în particular, potrivit Digi24.

Peste 80% fac ore suplimentare la matematică, 30% la limba română și 29% la o limbă străină. Costul unei ședințe poate varia între 50 de lei și 100 de lei, arată datele studiului IRES. În total, o familie cheltuie pe lună mai mult de 300 de lei pentru o materie, în schimb, dacă copilul ia mai multe ore se poate ajunge și la 1000 de lei numai pentru meditații.
Articolul precedentAvertizare meteo! Cod galben de furtuni, în 26 de județe
Articolul următorGabriel Oprea, președintele UNPR, mesaj pentru Anghel Iordănescu la ceas aniversar: „Azi îl sărbătorim pe ‘Tata Puiu'”