FOTO: YouTube
FOTO: YouTube

Începând cu 29 noiembrie, tinerii de 18 ani se pot înscrie în runda a doua a concursului pentru permisele de călătorie gratuite.

Persoanele selectate vor călători prin Europa în vara anului viitor. Termenul-limită pentru înscrieri este marți, 11 decembrie 2018, ora 13.00.

După debutul cu succes al programului, când 15.000 de tineri au avut posibilitatea de a călători și a descoperi Europa, Comisia Europeană a lansat, astăzi, cea de a doua rundă a programului cu 12.000 de tichete de călătorie.

La această rundă se vor putea înscrie toți cetățenii UE născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2000.

Tinerii interesați, se pot înscrie pe Portalul european pentru tineret, unde vor trebui să se înregistreze și să își prezinte planurile de călătorie.

Candidații selecționați pot călători în perioada 15 aprilie – 31 octombrie 2019, iar călătoria poate dura între 1 și 30 de zile.

Comisia încurajează în special persoanele cu nevoi speciale sau care se confruntă cu probleme sociale să participe la această rundă.

Câștigătorii pot călători singuri sau cu un grup de până la cinci persoane (toate trebuie să fi împlinit 18 ani). Ca regulă generală, vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul, acolo unde este necesar. Acest lucru va garanta faptul că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiunile izolate ale UE vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă.

Peste 450 tichete pentru România

Fiecărui stat membru al UE i s-a alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populației țării sale în raport cu populația totală a Uniunii Europene. Astfel, România va avea disponibile 456 de bilete.

Inițiativa DiscoverEU a fost lansată în iunie 2018, cu un buget de 12 milioane euro. Până în prezent, DiscoverEU a oferit unui număr de peste 15 000 de tineri posibilitatea de a călători prin Europa.

Articolul precedentȚuțuianu, săgeți înspre ministrul transporturilor care a făcut pași de melc în proiectul „DN 71”
Articolul următorCe materialele pirotehnice puteți cumpăra/folosi de sărbători