Război în Ucraina, ziua 649. Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, în discursul său zilnic, că toată lumea ar trebui să îşi amintească faptul că bătălia pentru soarta Ucrainei continuă şi că ucrainenii au nevoie de sprijn în fiecare zi.

“Astăzi, ocupanţii ruşi au lovit din nou la Herson. Atacuri brutale. Direct asupra oraşului… Case. Străzi. Spitalele noastre. Deocamdată, s-a raportat moartea a două persoane. Condoleanţele mele familiilor şi prietenilor. Toţi răniţii au primit asistenţa necesară. În total, numai în această zi, şi numai în regiunea Herson, au avut loc peste 20 de bombardamente ruseşti – similare celor din Herson, de natură pur teroristă. În oraşul Beryslav şi în satele din regiune. Îmi exprim recunoştinţa faţă de toţi salvatorii din cadrul Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, faţă de tot personalul Poliţiei Naţionale care lucrează pentru a elimina consecinţele bombardamentelor. Sunt recunoscător tuturor medicilor şi asistentelor care oferă asistenţă. Sunt recunoscător autorităţilor locale şi voluntarilor care nu-şi abandonează oraşele şi comunităţile în voia sorţii”, a spus Zelenski.

Lupte intense sunt în curs de desfăşurare în zeci de zone de-a lungul întregii linii de front, a menţionat liderul de la Kiev. “Cele mai intense sunt în zonele Maryinka, Avdiivka şi Bahmut. Cu toate acestea, este dificil şi în sud şi în regiunea Harkov. Şi fiecare oraş din Ucraina, unde astăzi a fost o zi relativ liniştită… Toţi cei care se află acum în spate. Toţi cei care îşi pot permite să petreacă timp acasă. Toată lumea ar trebui să-şi amintească faptul că bătălia pentru soarta Ucrainei continuă. Nu este pe reţelele de socializare, nu în dispute pe teme politice, nu în certuri. Această bătălie este cea în care ucrainenii au nevoie de sprijin în fiecare zi. Lucruri specifice care întăresc Ucraina. Lucruri care adaugă forţă poziţiilor noastre, statului nostru. Lucruri care ne permit să răspundem la atacurile inamicului cu acţiunile noastre. Acţiuni active. Acţiuni îndrăzneţe”.

Preşedintele Ucrainei le-a mulţumit “tuturor celor care nu uită că linia frontului are nevoie de sprijin în fiecare zi”. “Le mulţumesc tuturor celor care lucrează pentru un sprijin neabătut, constant, real. Le mulţumesc tuturor celor care înţeleg cât de important este pentru oamenii noştri din zonele de pe linia frontului şi din teritoriile ocupate temporar să simtă că Ucraina îşi aminteşte de ei. Că Ucraina îşi aminteşte şi că nu îi va abandona în faţa inamicului. Le mulţumesc tuturor celor care nu se lasă descurajaţi şi nu-şi irosesc energia preţioasă pe argumente. Celor care muncesc pentru interesele naţionale. Celor care vindecă şi salvează vieţi. Celor care educă copiii şi se ocupă cu adevărat de interesele comunităţilor lor. Celor care fabrică arme şi muniţii pentru războinicii noştri. Cei care organizează strângeri de fonduri voluntare şi, împotriva tuturor probabilităţilor, oferă asistenţă unor unităţi specifice. Sunt recunoscător tuturor celor care îi antrenează pe soldaţii noştri, atât aici, în Ucraina, cât şi în ţările partenere. Fiecare astfel de misiune de instruire este o contribuţie tangibilă la victoria care va veni. Inevitabil. Dacă nu doar credeţi în ea, nu doar aşteptaţi victoria războinicilor, ci faceţi tot ce vă stă în putere în fiecare zi pentru ca Ucraina să devină mai puternică şi capacităţile noastre colective să crească”, a mai spus Zelenski.

Articolul precedentImagini exclusive cu primarul penal Cătălin Cherecheș în Ungaria: cum a fost filmat într-un magazin. Detaliul exploziv din anchetă – VIDEO
Articolul următorRomânii nu vor simți creșterile salariale din cauza scumpirilor. Noile prețuri de la raft vor face ravagii în portofele