Până joi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, opt la București și unul la Iași), a informat Grupul de Comunicare Strategică. În continuare în județul Dâmbovița nu este niciun caz confirmat.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: patru la Suceava, trei la București, două la Cluj, două la Bistrița Năsăud, două la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați șase pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Vârsta medie a celor infectați cu coronavirus, în România, este de 41 de ani (vezi grafic mai sus)

Informații utile

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul precedentUn conductor electric defect a distrus parțial două case, la Comișani. Incendiul a avut loc în noaptea de 18-19 martie
Articolul următorLa un pas de dezastru. Fabrică de peleți cuprinsă de flăcări, la Vulcana Băi