Proprietarul unei fabrici de peleți, din comuna Vulcana Băi, din Dâmbovița a fost la un pas să piardă toată agoniseala, în urma unui incendiu. Focul a mistuit o anexă a fabricii și mai multe utilaje, și doar intervenția celor de la ISU a făcut ca întreaga fabrică si locuința proprietarului să nu fie mistuite de flăcări.

Astăzi, în jurul orei 10:30, pompierii de la Detașamentul Pucioasa, al ISU Dâmbovița, au fost alertați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă a unei fabrici pentru producerea de peleți din localitatea Vulcana de Sus, comuna Vulcana Băi.

La locul evenimentului salvatorii de la Detașamentul Pucioasa s-au deplasat cu două autospeciale de intervenție (ASAS).

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui canal de fum, fără sită parascânteie, al unei sobe fără acumulare de căldură.

Au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de cca.30mp, rumeguș (pe o suprafața de cca.100 mp), instalația electrică, un tocător de crengi și un uscător pentru rumeguș.

Având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile (lemn și rumeguș) existente la locul incendiului, pompierii au intervenit prompt (operațiune de stingere durând cca. o oră) și au salvat din calea flăcărilor hala de producție și locuința proprietarului situate în imediata vecinătate.

Articolul precedent277 de cazuri de coronavirus în România (19 martie). 17 cazuri noi, niciun caz în Dâmbovița. Vezi toate datele
Articolul următorCel mai mare parc din Târgoviște a fost închis pentru dezinfecție. Masura face parte din planul de combatere a răspândirii coronavirusului