Acasă Actual 56 de medalii pentru România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics,...

56 de medalii pentru România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Sportivii din Târgoviște au luat și ei medalii

Echipa României formată din 34 de sportivi (din care şase parteneri) a participat între 15 şi 21 martie la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

Rezultatele participării echipei României sunt următoarele:
 Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 7 de argint, 11 de bronz
 Atletism – 2 de aur, 2 de argint, 1 de bronz
 Înot – 1 de aur, 2 de argint, 1 de bronz
 Tenis de câmp – 1 de aur, 2 argint, 1 bronz
 Judo – 1 de aur, 1 de argint, 3 de bronz
 Tenis de masă – 3 de argint, 2 de bronz
 Patinaj role – 1 de argint, 1 de bronz
 Bocce – 1 de bronz

Daniel Tudorache a câştigat medalia de bronz la competiţia de bocce, la simplu baieţi, în cadrul Jocurilor Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi, eveniment care are loc în perioada 8-22 martie.

România a participat cu echipa de bocce, care are patru componenţi, toţi din Târgovişte. Jocurile Mondiale Special Olympics este cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din lume.
Pe lângă Daniel Tudorache, care a câştigat medalia de bronz la bocce, la simplu baieţi, au mai fost obţinute alte două rezultate bune. Ioniţă Paula Bianca a luat locul 4, la simplu fete iar la proba bocce unificat s-au obţinut locurile 4 (Cimpoieri Vasilica şi Ioniţă Ioniţă Paula Bianca) şi 5 (Ştefania Raluca Diaconu şi Daniel Tudorache).

Articolul precedentAmănunte terifiante din cazul dublului asasinat de la Târgoviște. Unul dintre cadavre, găsit cu intestinele smulse şi aşezate pe cizme
Articolul următorUn adolescent de 14 ani, găsit inconștient în baie