Ministerul Afacerilor Externe a anunțat încheierea cu succes a unei ample operațiuni de repatriere, a nu mai putin de 620 de români ce aveau nevoie de ajutor, fiind blocați în Franța, Spania sau Olanda. Toți au fost aduși în țara cu patru curse speciale de avion, anunță și Prefectura Dâmbovița.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 117 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Amsterdam-București), a 171 cetățeni români din Republica Franceză (pe ruta București-Paris–București) și a 332 cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.
Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a patru curse aeriene operate de compania Tarom.
Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, medici, studenți, membri de familie ai unor cetățeni români, precum și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.
De asemenea, demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reședință pentru 39 de cetățeni străini, respectiv câte un cetățean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetățeni ai Republicii Moldova, șase cetățeni spanioli, șase cetățeni olandezi și 17 cetățeni francezi.
Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

A precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul de Externe Român, comunicat ce a fost retransmis și de Prefectura Dâmbovița.

Articolul precedentFoto| Cum a arătat „Marea Relaxare din terase”, de la Târgoviște
Articolul următorCoronavirus Dâmbovița-Niciun caz nou, dar există încă persoane suspecte de infectare, cu COVID 19,în ultimele zile