La Corbii Mari, în Dâmbovița, unde este un focar de infecție cu coronavirus, după ce aproape 20 de persoane au fost depistate pozitiv, la testul pentru COVID 19, edilul localității spune că primăria va oferi gratuit măști de protecție tuturor persoanelor adulte din comună. Vestea mai puțin bună este că, se pare, primăria a ajuns la fundul sacului, în ceea ce privește resursele financiare.

Imagine

Foto-Dezinfecție stradală, comuna Corbii Mari, sat Grozăvești (localitate unde există cazuri de coronavirus)

Edilul șef al comunei dâmbovițene Corbii Mari, locul cu cele mai multe persoane infectate cu coronavirus din Dâmbovița (19 persoane și 2 decedați), a făcut anunțul legat de distribuirea de măști de protecție, către toate persoanele adulte din comuna, pe propria sa pagină de facebook. Ionuț Bănica spune ca acțiune de distribuție vor începe în data de 7 aprilie, dar, din păcate, veștile bune se opresc aici. Asta pentru că, spune edilul, a fost făcut un ultim efort financiar pentru achiziționaea de măști si dezinfectant, adminstrația locală cheltuind, se pare, ultimele resurse financiare de care dispunea, pentru aceste achiziții.

Declarație Ionuț Banică, primar Corbii Mari

„Dragii mei, de la începutul săptămânii, vom intra și mai puternici în această luptă de uzură cu virusul COVID-19.Începând de marți, vom distribui gratuit măști de protecție reutilizabile tuturor persoanelor adulte din comuna Corbii Mari.Vom începe cu prioritate în satele în care avem cazuri de persoane confirmate pozitiv (Moara din Groapă, Grozăvești,Ungureni). Măștile au fost achiziționate de noi, din bugetul propriu al Primăriei, cu un ultim efort financiar (încă n-am primit niciun ajutor din alte părți/ avem promisiuni de la Consiliul Județean , așteptăm). Dar, în momentul de față, pentru mine nu mai există altă prioritate decât să trecem sănătoși peste acest moment!

Alături de măști, vom împărți și formulare de declarații pe propria răspundere, astfel încât în fiecare familie să existe posibilitatea ca, pentru CAUZE MAJORE ȘI JUSTIFICATE, să se poată deplasa.

De asemenea, am făcut comandă pentru încă o cantitate de dezinfectant de străzi și mâine va fi livrată / vom avea un stoc suficient pentru următoarea perioadă.”

A scris Ionuț Bănică, pe pagina sa de facebook.

Articolul precedentDonație de viziere, pentru protecție împotriva coronaviruslui, la Jandarmeria Dâmbovița
Articolul următor(video) Un om de afaceri din Lungulețu, județul Dâmbovița, dezinfectează toată comuna cu materiale achiziționate din fonduri proprii