Inițiativă cel puțin inedită la Târgoviște. Administrația locala a început amplasarea de coșuri de gunoi ce vor fi utilizate exclusiv de poseseorii de câini, ce vor trebui să depoziteze, în aceste recipiente, excementele animalelor, ce își fac nevoile în spațiul public. 

Inițiativa a fost anunțată de edilul șef al orasului pe pagina sa de facebook, și este ilustrată și cu fotografii ale primelor coșuri de gunoi, de acest tip, amplasate în oraș.

Imagine

Primaria municipiului Targoviste a inceput montarea unor cosuri stradale de gunoi pentru excrementele cainilor!

Acestea vor fi dotate cu pungi de plastic si vor fi amplasate in cat mai multe zone frecventate de posesorii de caini, cu precizarea ca necolectarea excrementelor se sanctioneaza cu amenda contraventionala de pana la 500 de lei, conform prevederilor „Regulamentului privind gestionarea cainilor cu stapan din municipiul Targoviste”.

A scris primarul orașului.

Sursa foto-facebook, Daniel Cristian Stan

Nu este precizat numărul acestor coșuri de gunoi speciale, ce vor fi amplasate în oraș. Cert este că ar trebui să fie foarte multe, pentru că animale de companie, în special câini, sunt în foarte multe zone ale orașului. Din păcate, în continuare, la Târgoviște, există  si destui câini comunitari, sau fără stapâni, fiind evident ca pentru mizeria produsă de aceștia nu va fi nimeni sancționat.

Tot la fel de evident este și faptul că nu se va putea proceda la identificarea tuturor proprietarilor de animale ce nu vor strânge după animalele lor, atâta timp cât identificarea acestora este mai mult o chestiune de noroc, iar eventualele amenzi vor putea fi foarte greu de păstrat, odată contestate în instanță.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Tuddy Ionescu, fostă mână dreaptă de primar. Politicianul implicat în „4 lăbuțe”
Articolul următorAccident grav pe DN 72, la Dărmănești. Doi pietoni și un autoturism spulberați de un tir