O acțiune în forță a polițiștilor  din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a avut loc în această dimineață , a domiciile unor suspecți din București și încă 7 județe. Persoanele reținute, pentru audieri, printre care și cetățeni din Dâmbovița, fac parte dintr-o rețea bănuită de comiterea de înselăciuni la obținerea de credite bancare. 

Imagine cu un caracter ilustrativ

Acțiunea avut loc în dimineața zilei de 8 octombrie. Prejudiciul în acest dosar este de-a dreptul uriaș.

Conform unui comunicat al DGPMB:

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 44 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Ialomița, Călărași, Prahova, Giurgiu şi 56 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnatură privată și uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au desfăşurat activităţi de natură infracţională, constând în obținerea de credite bancare în baza unor documente false şi depunerea unor declaraţii fiscale la organele financiare pentru ca persoanele respective să figureze în mod nereal ca angajaţi ai unor societăţi comerciale.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptelor menţionate este estimat la 3.200.000 de lei şi au mai fost solicitate credite care nu au fost acordate în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Secţiei 1 Poliţie.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Ilfov, Dâmboviţa, Ialomița, Teleorman, Giurgiu, Prahova şi Călăraşi.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Articolul precedentAtenție șoferi! Trafic restricționat pe A1, pe raza județului Dâmbovița
Articolul următorLăsați fără apă de patru zile, morenarii își strigă disperarea pe facebook