Este protest aproape generalizat în Justiție, din cauza intenției de eliminare a pensiei de serviciu (pensiilor speciale). Magistrații de la Tribunalul Dâmbovița au anunțat ca nu mai intră decât la cazurile urgente. Personalul auxiliar de la Tribunalul Dâmbovița protestează la rândul său și amenință cu întreruperea totală a activității, începând cu data de 27 ianuarie.

Foto– Tribunalul Dâmbovița (arhivă)

Conform unui comunicat de presa al magistraților de la Tribunalul Dâmbovița:

La data de  21 ianuarie 2020, la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, a avut loc Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, care a hotărât următoarele:

  1. Adoptarea punctului de vedere formulat de Consiliul Superior al Magistraturii privitor la neconstituționalitatea oricărei eventuale eliminări a pensiei de serviciu a magistraților, exprimat prin comunicatul de presă din 17.10.2019.
  2. Transmiterea unei solicitări către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea luării măsurilor necesare pentru demararea unui program privind normarea muncii în instanțe.
  3. Ca formă de protest, suspendarea activităţii de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra ingerinţei vizând independenţa justiţiei, ingerinţă manifestată prin demersurile de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor.

Deasemenea și personalul auxiliar, de la Tribunalul Dâmboviță, a anunțat măsuri de protest (vezi foto mai sus), începând din 22 ianuarie, dar deocamdată doar în intervalul orar 9-11. Vor fi închise inclusiv Arhiva și Registratura.

Aceștia anunță însă că se poate ajunge și la încetarea totală a activitații, începând cu data de 27 ianuarie.

Articolul precedentDrum comunal (Pucioasa) închis circulației rutiere, din cauza unei conducte de apă avariate
Articolul următorVizită regală în Dâmbovița. Principele Nicolae al României a fost invitat la o școală din Serdanu