Doi foști președinti ai Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și Florin Popescu, au stat unul lângă altul, la ceremoniile organizate cu prilejul aniversării a 50 de ani de existență ai CJ Dâmbovița. S-a întâmplat chiar în incinta instituției.

Ceea ce părea de neconceput, în urmă cu câțiva ani, în special pentru cei familiarizați cu lumea politică dâmbovițeană, s-a întâmplat. Florin Popescu (PDL– fost președinte al CJ Dâmbovița 2008-2012) și Adrian Țuțuianu (PSD, fost președinte al CJ Dâmbovița, 2012-2016) au stat unul lângă altul. Și chiar păreau că se înțeleg, la ceremoniile de aniversare a 50 de ani de existență a CJ Dâmbovița.

Cei doi au fost, declarativ cel puțin, „adversari de moarte”, în politica dâmbovițeană, și chiar națională, în special pe perioada anului 2012 (an electoral).

 

La ceremonia, ce a avut loc în sala de ședințe a CJ Dâmbovița, Florin Popescu a declarat, la momentul în care i-a fost înmânată placheta aniversară (înmânată tuturor foștilor președinți ai CJ Dâmbovița și deasemena și foștilor prefecți de Dâmbovița, din 1990 încoace) că:

„După cum observați, cei din presă primii, noi, eu cu Adrian Țuțuianu, stăm unul lângă altul. Deci, Marea Unire s-a produs(…)și lucrurile ar putea continua”

La râdul său, Adrian Țuțuianu, a adus aminte de unitate. Dar a făcut referire, indirect, la cea care l-a înlocuit la șefia PSD Dâmbovița, Rovana Plumb. Asta chiar dacă nu a numit-o direct, în discursul său.

„S-a vorbit de unitate. Cred că o mare greșeală, pe care am făcut-o toți,de aproape 30 de ani, este că prea ușor am lăsat pe aici, tot felul de oameni, să ocupe tot felul de poziții importante. Oameni care n-au lucrat niciodată pentru acest județ.(…) Nimeni nu va lucra pentru județul Dâmbovița, dacă nu are legătură strânsă, dacă nu trăiește aici, dacă nu muncește aici,dacă nu are familie aici. Și poate că e un moment de reflecție, pentru noi toți. Pentru că, de la personaje care trec pe aici, din când în când, nu avem nicio așteptare.”

Articolul precedentȘantaj, lovire și lipsire de libertate. Pentru aceste fapte, un bărbat din Vulcana Băi este anchetat de poliție
Articolul următorMai special ca niciodată. Condiții extreme la Campionatul Național de Off Road, de la Târgoviște