Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, că va rămâne senator independent până când va epuiza căile de atac statutare din interiorul PSD, susţinând că până atunci va sta în spatele sălii de plen, împreună cu senatorul Emanuel Botnariu.

„A fost o onoare pentru mine să fac parte din conducerea Camerei Superioare, o instituție care a dovedit, nu de puține ori, că nu și-a uitat rolul pe care Alexandru Ioan Cuza i l-a conferit atunci când a instituit o nouă Cameră parlamentară (alături de Adunarea Deputaților) – acela de corp ponderator, factor de echilibru”, a scris pe pagina sa de Facebook, senatorul Adrian Țuțuianu.

Acesta a mai precizat că va acționa, în continuare, ca parlamentar independent.

„Voi acționa în continuare ca parlamentar independent, până când voi parcurge toate căile statutare și judiciare necesare reîntoarcerii în Partidul Social Democrat. Voi fi la fel de bătăios și responsabil și voi susține toate inițiativele pentru care am luptat în campania din 2016. Toate proiectele județului și tot programul #Dâmbovița2025 vor fi prioritare în acțiunile viitoare. Rămân același Adrian Tutuianu dedicat cauzelor comunității, dedicat oamenilor”, a mai spus acesta.

Pe 21 noiembrie, Adrian Ţuţuianu a fost revocat din funcţia de membru al Biroului Permanent şi vicepreşedinte al Senatului, ca urmare a excluderii acestuia din PSD. Senatorii l-au numit în funcţia de vicepreşedinte pe social-democratul Şerban Valeca.

Senatorii au votat revocarea lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de vicepreşedinte, 53 fiind „pentru” revocare, 9 senatori „împotrivă” şi 14 s-au abţinut de la vot.

De asemenea, senatorii l-au numit în funcţia de vicepreşedinte al forului superior pe Şerban Valeca, la propunerea PSD.

Pe 5 noiembrie, Consiliul Executiv al PSD a votat pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu.

Articolul precedentPână când se mai pot plăti taxele și impozitele locale fără majorări de întârziere
Articolul următorCentenarul României: Mii de steaguri vor fi arborate în Târgoviște și Voinești