În Târgoviște și Vonești vor fi arborate, în total, 3.200 de steaguri tricolore, care vor împodobi străzile principale, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

În Târgoviște vor fi arborate 1.000 de steaguri, iar la Voinești,  Primăria a instalat, deja, 2.200 steaguri.

Practic, fiecare familie din comuna Voineşti va avea arborat, pe 1 Decembrie, steagul în fața casei. Steagurile sunt oferite de Primărie.

La 1 decembrie 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918).

Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a avut loc la 1 decembrie 1918, a fost convocată de către Marele Sfat Național Român, prin Consiliul Național Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Marea Adunare Națională a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia.

Articolul precedentAdrian Țuțuianu, ultimele declarații despre demiterea de la Senat: „Voi fi la fel de bătăios”
Articolul următorTitluri de stat- Centenar. ANAF-ul pus să tenteze populația cu bonusuri uriașe