ALDE Dâmbovița, prin președintele filialei, Ionel Petre, a transmis către presă un comunicat, în care, pentru raportul negativ conținut de Rezoluția Parlamentului European, privind statul de drept din România, sunt identificați „responsabilii”. Klaus Iohannis dar chiar și parlamentarii europeni, inclusiv cei din familia ALDE Europa, din care face parte și partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, sunt „vinovați” de această situație.

Statul paralel, familiile politice europene, în integralitatea lor (n.r. populari,conservatori, socialiști, liberali și verzi) dar în principal Klaus Iohannis sunt „vinovați”, în viziunea liderului ALDE Dâmbovița, Ionel Petre (foto), de faptul că acest raport conține critici la adresa României. Practic, de tirul  lui Petre nu scapă nici măcar proprii colegi din ALDE Europa :

„Asităm zilele acestea la un mecanism destinat să rezolve chestiuni politice. Este grav și regretabil că rezoluția a fost votată înainte ca România să preia președinția rotativă a Uniunii Europene ceea ce demonstrează că în Europa se dorește o Românie slabă și umilă.(…)

Există interese ca țara noastră să nu fie un partener egal la masa negocierilor, fiindcă rezoluția a fost realizată într-o logică de campanie electorală. Pentru forțele externe care trag sforile lui Klaus Iohannis, este de netolerat ca președinția Consiliului Uniunii Europene să fie pentru 6 luni în mâinile și sub controlul Guvernului PSD – ALDE. (…)

Mecanismul de la Bruxelles sprijină statul paralel și susținătorii acestuia, iar textul rezoluției nu este altceva decât un amalgam de opinii politice, prin care fiecare grup politic european, împreună cu partidele lor aferente din România, și-au introdus propriile slogane.(…)

Ionel PETRE,Președinte ALDE Dâmbovița

Rezoluția ce critică în termeni duri România, pentru politica actualei majorități de guvernare PSD-ALDE, în ceea ce privește statul de drept, a fost votată ,conform votewatch.eu , de parlamentari europeni din toate famililiile politice, înregistrând un vot de 473 voturi „pentru”, 151 „împotrivă” și 40 abțineri.

Articolul precedentAbuz la 112. Sute de persoane au alertat fals Poliția
Articolul următorAu „stins” focarul de pestă porcină africană, de la Lucieni. Era singura zonă afectată de PPA,din Dâmbovița