Șirul celor care se aleg cu dosare penale pentru că nu și-au reînnoit permisul de port armă și nici nu au depus armele la un armurier autorizat după expirareea permisului, este aproape fără sfârșit. Alte două persoane, din Dâmbovița, s-au ales cu dosar penal și riscă între șase luni și trei ani de pușcărie.

Numărul mare al poseserilor de armă ce s-au ales cu dosar penal pentru că nu și-au reînnoit permisul de port armă, la termen, și nici nu au depus armele la un armurier autorizat relevă faptul că nu este cunoscută legea.

„În conformitate cu prevederile Codului Penal, nedepunerea armei și a muniției aferente la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării perioadei de valabilitate a permisului de port armă constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.”

Transmite IPJ Dâmbovița. În ultimele 24 de ore, alți doi posesori de armă, din Dâmbovița, s-au ales cu dosar penal din același motiv.

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosare penale pe numele a doi bărbați din Târgoviște și Dragodana, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Cei în cauză sunt cercetați întrucât nu au predat pistoalele cu proiectil din cauciuc, armele de vânătoare, arma de tir sportiv și pistolul de autoapărare cu gaze la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă.

Armele și 6 cartușe de vânătoare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentPrins după patru luni, după ce, într-o altercație, a provocat decesul uni bărbat de 46 de ani
Articolul următorUn șofer a acccidentat grav doi pietoni, după ce a dat cu spatele