Ambasadorul iranian în România a mulțumit fiecăruia dintre salvamontiștii care, acum 10 zile, au salvat un turist din Iran care s-a rătăcit pe Platoul Bucegi.

Gestul diplomatului a venit după ce echipele de salvamontiști din formațiile Bușteni, Prahova și Dâmbovița i-au salvat viața iranianului de 53 de ani care a urcat nepregătit pe munte, fără să cunoască zona, și s-a rătăcit prin noapte și viscol după ce a căzut și s-a rănit la cap.

Acesta a cerut ajutor prin intermediul unui prieten, pe care l-a sunat și l-a anunțat ce i s-a întâmplat, omul alertând, mai departe, salvatorii montani.

Turistul în cauză a fost găsit și coborât după munte într-o misiune de durată și extrem de dificilă, din cauza condițiilor meteo.

“Încă un gest de recunoaştere pentru efortul depus în acţiunea de căutare şi salvare a unui cetăţean iranian, căzut şi apoi rătăcit pe Platoul Bucegi. Ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti a ţinut să mulţumească celor implicaţi direct în intervenţie, prin scrisori nominali adresate salvamontiştilor din Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa”, a anunțat Salvamont Bușteni.

 
Articolul precedentCe se întâmplă cu punctul de amendă în 2023. Ministerul Finanțelor pregătește o nouă plafonare. OUG în consultare publică
Articolul următorIncendiu puternic în Dâmbovița! Flăcările au mistuit patru tone de peleți