Întâlnire mai puțin obișnuită, între doi ambasadori, la Târgoviște. Ambasadorul Rusiei în România,Valeri Kuzmin, s-a întâlnit cu ambasadorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR),Mitropolitul Nifon, la reședința Mitropolitană din Târgoviște.

După cum se precizează înt-un comunicat de presă emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviște:

„Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a primit, la Reședința Mitropolitană din Târgoviște, pe Excelența Sa, domnul Valeri Kuzmin, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, la cererea sa.În cadrul întâlnirii, desfășurată într-o atmosferă cordială, s-a subliniat importanţa aprofundării relațiilor spirituale și culturale dintre România şi Federaţia Rusă, ca semn al bunei colaborări și al intensificării promovării valorilor creștine în contemporaneitate. La întânire au mai partipat Pc. Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial și dl. Pavel Alekseenko, Secretar I al Ambasadei.”

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, după cum este titulatura oficială, sau Nifon Mihăiță este membru al Sfântului Sinod al BOR, Exarh Patriarhal pentru relațiile Patriarhiei Române cu instituțiile creștine internaționale și cu instituțiile europene. Cu alte cuvinte, ambasadorul BOR. Nifon Mihăiță, după absolvirea universității din România și-a continuat studiile postuniversitare de doctorat, în Anglia (1971). În 1972, participă la cursuri post-doctorale în Israel la Colegiul Anglican din Ierusalim. În 1977/78 participă la cursuri post-doctorale de Teologie Biblică la Facultatea de Teologie a Universității din Geneva, Elveția, iar în 1981 la Universitatea Catolică „Sfântul Paul” Ottawa, Canada.Din 1975, timp de 10 ani, deține funcția de Șef servicii și secretar, consilier patriarhal la Sectorul Relații Externe Bisericești (al BOR).

Sursa fotowww.arhiepiscopiatargovistei.ro

Articolul precedentFRF și Primăria Târgoviște încep construcția terenului acreditat FIFA
Articolul următorÎn caz de forță majoră militarii și angajații MAI răspund „prezent”