Caz mai puțin obișnuit în Dâmbovița. Nu mai puțîn de 23 de bicicliști au fost opriți de polițiști și au fost sancționați contravențional, după ce au fost prinși circulând pe drumurile publice, pe bicicletă, după ce au consumat băuturi alcoolice.

Imagine

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii au sancționat contravențional 23 de persoane pe care le-au depistat în timp ce se deplasau cu bicicleta, deși consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestea au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,08 și 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După cum informeaza IPJ Dâmbovița.

Poliţia rutieră le reamintește bicicliştilor:

Respectați cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalți participanţi la trafic. Echipați-vă corespunzător bicicleta!

Nu vă deplasați cu bicicleta dacă vă aflați sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Nu transportați și nu trageți obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalți participanţi la trafic.

Semnalizați din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestați atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriți la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteți continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă și articole vestimentare cu accesorii reflectorizante! Mare atenție la deplasările cu bicicleta în condiții de vizibilitate redusă!

Și nu uitați: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Articolul precedentChindia Târgoviște a câștigat și al doilea amical, din cantonamentul din Antalya
Articolul următorCantitate record de lemn confiscat, de la un ocol silvic privat, din Dâmbovița