Nu mai puțin decât 31 de metri cubi de lemn au fost confiscați de polițiștii dâmbovițeni. Cantitatea de lemn a fost ridicată de pe raza unui ocol silvic privat, din Dâmbovița, pentru că cei de la oco,lul silvic nu au respecat legile privitoare la normele de expediere, transport și valorificare a materialului lemnos.

În perioada 8-16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de consilieri de la Garda Forestieră Ploiești-Biroul Teritorial Dâmbovița au efectuat un control la un ocol silvic privat.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

În urma unor nereguli descoperite, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform prevederilor art. 19 alin.2 lit. d din Legea nr. 171/2010, în cuantum de 5.000 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat contravaloarea a aproximativ 31 de m³ de material lemnos, de diferite esențe.

După cum a transmis, printr-un comunicat de presă, IPJ Dâmbovița.

Practic, conform specificării legale, amintite de legea ce stabileste contravențiile silvice ( legea 171/2010), aliniatul amintit în comunicatul IPJ Dâmbovița, cei de la ocolul silvic privat se fac vinovați de:

Expedierea și/sau transportul materialelor lemnoase din locurile identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienței legale, cu excepția situațiilor generate de erori de localizare justificate obiectiv, inclusiv prin emiterea de coduri unice offline/online de la locul de încărcare a materialului lemnos. În situații bine justificate, cu acordul gărzii forestiere, se poate face transbordarea materialelor lemnoase din platforma primară într-o platformă de încărcare, noile coordonate geografice fiind comunicate gărzii forestiere și postului de poliție de pe raza localității respective;

Articolul precedentAmendă în grup pentru mai mulți bicicliști ce consumaseră băuturi alcoolice
Articolul următorWeekend cu temperaturi scăzute și ceața (posibil chiar cod galben) în Dâmbovița. Actualul cod galben expiră la ora 20.00