O amplă acțiune de control, a polițiștilor dâmbovițeni, pe linia transportului școlar s-a soldat cu amenzi record în doar câteva zile. Șocolarii erau transportați precum sardinele, dar aceasta nu este singura ilegalitate descoperită. Peste 30.000 de lei au fost dați ca amendă, în doar două zile de control.

În această săptămână, polițiștii de la rutieră (IPJ Dâmbovița) acționează pe raza întregului județ pentru verificarea legalității transportului școlar.

În cadrul controalelor, polițiștii verifică documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De asemenea, polițiștii verifică și respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum și legalitatea desfășurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverși operatori de transport.

De la debutul anului școlar și până în cursul acestei dimineți (11 septembrie 2019), polițiștii de la rutieră au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul transportului, norme prevăzute de H.G  nr. 69/2012. Dintre acestea, 6 au fost pentru nerespectarea capacității de transport.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 33.000 de lei.

Și în perioada următoare, polițiștii de la rutieră vor continua acțiunile de control și vor susține lecții de educație rutieră în unitățile de învățământ.

Articolul precedentInedit. DJ 720E, realizat de Consiliul Județean Dâmbovița, va fi testat fizico-mecanic, înainte de finalizare
Articolul următorFinala Campionatului Național Individual de lupte pentru juniori va avea loc la Târgoviște