Circuitul profesionit de tenis se grăbește să înceapă noul sezon. La Limoges, în Franța, are loc în această săptămână ultimul turneu important din 2019, dar un turneu ce conteanză în clasamentele pentru…2020. Sportiva târgovișteană Sorana Cîrstea a debutat cu o victorie, alte două românce urmând să intre în concurs.

Turneul de 125.000 de dolari de la Limoges (suprafață hard) a debutat în data de 16 decembrie, cu meciurile de pe tabloul principal (last 32). Dintre cele trei românce aflate în concurs (Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Monica Niculescu) în prima zi  a jucat doar sportiva din Târgoviște.

Imagine

Sursa fotowtatennis.com

La capătul unui meci dificil, tranșat în decisiv, Sorana Cîrstea (74 WTA) a trecut de nemțoaica Tatiana Maria (86 WTA) cu scorul de 5/7,7/6, 6/2.

Sorana, mai tânără cu trei ani decât adversara (29 față de 32de ani), a reușit în decisiv să arate mai multă prospețime și să-și adjudece partida, ce a fost abia a doua întâlnire între cele două (precedenta confuntare a avut loc în 2013, la Charleston, și a fost câștigată, în două seturi, tot de Sorana Cîrstea).

În turul al doilea (optimi de finală) sportiva din Târgoviște va întâlni învingătoarea din partida Alison van Uytvanck (Bel) și Sorribes Tormo (Spa), partidă ce va avea loc astăzi (17 decembrie 2019.

Pe tabloul principal al competiției din Franța se mai află Monica Niculescu(117 WTA) și Ana Bogdan (105 WTA).

Articolul precedentImaginea zilei. Cabana Omu (2507m) de nerecunoscut. Și Bucureștiul s-a văzut din vârf de munte
Articolul următorProbleme la reabilitarea stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște. A fost reziliat contractul cu proiectantul