Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul de Interne, prin Prefectura Dâmbovița, anunță că, zilnic, persoane ce ar trebui să se afle în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului, se prezintă la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduce și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița(S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmbovița). Cu toate că este vorba de o ilegalitate reprezentanții Prefecturii s-au limitat la a îi ruga pe cei ce se află în această situație să nu mai vină la ghișeele instituției, spunând totodată ca au posibilitatea de a îi identifica pe cei care procedează în acest sens.

Conform comunicatului de presă remis de catre Prefectura Dâmbovița (S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmbovița), în data de 17 martie:

Foto- Sediu S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmbovița (Târgoviște)

Având în vedere că zilnic, se prezintă persoane izolate la domiciliu sau persoane sosite din zonele de risc (care pot fi consultate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică – Lista zonelor afectate) printre cele programate la preschimbarea permiselor de conducere, înmatriculare/transcriere, radiere, autorizație de circulație provizorie, vă rugăm să nu vă mai prezentați decât la ridicarea măsurii de autoizolare și atunci când nu prezentați simptome specifice COVID-19.

Menționăm că lista persoanelor programate a se prezenta la sediul serviciului nostru este verificată și identificăm foarte ușor persoanele izolate la domiciliu, sens în care vă rugăm să nu încălcați interdicția izolării și vă atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea răspândirii bolilor infectocontagioase, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Conform datelor oficiale, la momentul actual (16 martie 2020), în județul Dâmbovița se află în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului, 177 de persoane.

Articolul precedentConducerea PSD anunță liderii județeni că amână congresul pe termen nedeterminat
Articolul următorUn milion de lei deblocați de urgență de CJ Dâmbovița, pentru achiziții medicale, necesare Secției de Boli Infecțioase a SJUT