În continuare sunt probele mari în ceea ce privește livrarea apei potabile,în județul Dâmbovița. În principal din cauza secetei pedologice, apa livrată la robinet va fi cu porția, dacă va fi, pentru mai multe localități din Dâmbovița, în perioada următoare.

CATD, operatorul regional pentru servicii de apă și canalizare din județul Dâmbovița, a anunțat care este programul de livrare a apei către populație, pentru comunele Iedera și Valea Lungă.

Situație Valea Lungă

„Referitor la furnizarea apei potabile în comuna Valea Lungă, s-au purtat discuţii cu primarul comunei, domnul Negru Emil, şi s-a stabilit realizarea de către Compania de Apă
a unui nou foraj, proces care este deja în derulare, CATD demarând deja procedura de achiziţie a firmei care se va ocupa cu executarea acestui foraj. Primaria va suporta din
fondurile proprii execuţia unei noi conducte de aducţiune aferentă forajului nou. In prezent, programul de difuzare apă în Valea Lungă este urmatorul:
-între orele 06:00-08:00 şi 18:00-20:00 – se furnizează apă întregii comune;
-între orele 06:00-20:00 – se furnizează apă în satele: Gorgota, Stubeie-Tisa, Izvorul; Cricov, Valea Lui Dan şi Şerbaneasa. Furnizarea apei va fi oprită în satele: Ogrea şi Valea Mare.
-între orele 20:00-08:00 – se furnizează apă în satele: Gorgota, Stubeie-Tisa, Izvorul; Ogrea şi Valea Mare şi va fi oprită în satele: Cricov, Valea Lui Dan şi Şerbaneasa.”

Situație Iedera

În ceea ce privește comuna Iedera, tot CATD anunță doar că forajele actuale nu fac față consumului din comună și că „a purtat discuţii cu domnul Simion Gheorghe, primar al localităţii Iedera, şi s-a hotarat ca deznisiparea unui foraj care se află în proprietatea Primariei Iedera să fie facută de către Compania de Apă în cel mai scurt timp.”

Situație Dragodana

O altă situatie complicată se înregistrează și în comuna Dragodana, unde 2 din 7 sate nu au apă de aproape trei săptămâni, localnicii, alaturi de primar, organizând și un protest la sfârsitul săptămânii.

CATD anunță că:

„În prezent, ne confruntăm cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei, cauzată de secetă, fenomen natural pe care nu îl putem preveni şi nici stopa;
– sunt probleme la forajul 5 din cauza nisipării şi blocării unei pompe în interiorul acestuia;
– la această oră se execută operaţiuni de deznisipare ale forajului de catre o firmă abilitată în acest sens;
– astăzi, 18.05.2020, datorită faptului că au existat evenimente meteo favorabile apariţiei ploilor, apa este furnizată locuitorilor pe tot parcursul zilei;
– de asemenea, irigarea terenurilor şi gradinilor a fost efectuată natural şi nu s-au mai făcut irigatii din reţeaua de apă.”

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița nu a anunțat și eventuale modificări de tarife sau scutiri de plată, pentru abonații ce, în această perioadă, nu mai benefeciază practic de serviciile companiei, pe care aceasta se obligă să le furnizeze prin contract.

Articolul precedentFrigiderul era să-i lase pe drumuri. Incendiu la o casă din Băleni
Articolul următorCare mai e situația în focarul de coronavirus de la Arctic Găești. Anunțuri făcute de primarul localității