Situația din focarul de coronavirus, de la Arctic Găești este oarecum stabilă, după ce, în ultimele zile, veștile au fost dintre cele mai îngrijorătoare. Primarul localității, Gheorghe Grigore, a anunțat că în orașul Găești sunt 16 cazuri, iar famiile persoanelor infectate se află în izolare la domiciliu. Deasemenea, Primăria asigură suportul pentru ca aceștia să poată beneficia de toate cele necesare traiului, în urmatoarele două săptămâni.

Sursa foto-captură interviu on-line, Columna TV

Edilul șef al orasului Găești, a precizat într-un interviul on line, la o televiziune locală din Dâmbovița, că la Arctic Găești au fost făcute 209 teste pentru coronavirus, dintre acestea, infecția cu COVID -19, fiind confirmată la 63 de angajați ai fabricii. Anterior, alte trei persoane fuseseră confirmate cu coronavirus. Din totalul de 66 de persoane infectate 16 sunt din orasul Găești. Față de membrii familiilor acestora s-a luat măsura izolării preventive la domiciliu. Ulterior, printr-o postare pe pagina personală de facebook, edilul a precizat că:

„Dragi găeșteni, mă adresez familiilor din orașul nostru care sunt în autoizolare la domiciliu!
14 zile nu puteți ieși din case. Ca atare vă rog să apelați la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Găești, pentru cumpărarea de produse alimentare, de igienă, rețete medicale, facturi, etc.
Tel. 0245606082 int. 113!

De mâine reluăm acțiunea de dezinfectare a scărilor de bloc!

Să avem o seară liniștită!”

Situație Arctic

Fabrica Arctic de la Găești a fost închisă total, până în data de 25 mai, urmând ca după această dată să fie redeschisa treptat (în două etape). Aproximativ 500 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, dar vor primi salariul integral, plata celor 25% din salariu, ce nu este plătită de stat, prin șomajul tehnic, fiind asigurată de angajator. Toate familile celor infectati cu coronavirus la Arctic Găești (19 localităti) sunt în izolare la domiciliu, în vreme ce persoanele depistate pozitiv, la testul pentru coronavirus, au fost internate în spital (Târgoviște, Pucioasa si Ploiești).

Conform unor surse medicale au mai fost confimate 4 cazuri de infectare cu coronavirus, în rândul angajaților fabricii Arctic, dar această informație nu a fost confirmată oficial, până la acest moment. Rata de infectare, raportat la testele efecuate (209), de la Arctic Găești, este însă foarte mare, de aproape 30%.

Articolul precedentApă potabilă cu porția, în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi unde
Articolul următor155 de cazuri noi de coronavirus raportate, la nivel național. Două sunt în Dâmbovița (total 238)